Bakstenen schilderen

Deze week hebben deelnemers van Caleidoz dagbesteding in Zevenaar bakstenen beschilderd voor de locatievoorstelling Klinkerweg in de voormalige steenfabriek De Panoven.┬áZij beschilderden een zijde van de bakstenen en schreven daarbij een brief over het verwerken van verlies. Dat is namelijk een van de thema’s uit de voorstelling.

Na de zomervakantie reageren leerlingen van een basisschool in Zevenaar hierop. De kinderen zullen de andere kant van de bakstenen beschilderen. Zo ontstaat een combinatiekunstwerk van jong en oud.

Bij de voorstelling Klinkerweg vormen deze kunstwerken de bakens die ervoor zorgen dat het publiek voldoende afstand van elkaar houdt. Ze bieden houvast bij de route over het terrein van De Panoven. Langs die route klinkt muziek die Eva Beunk speciaal hiervoor heeft gecomponeerd.

Zo’n bijzondere beschilderde baksteen is een van de tegenprestaties van onze crowdfunding. Wil je zo’n kunstwerk bemachtigen kijk dan bij Voor de kunst.

Dankjewel

Gemeente Zevenaar ondersteunt Klinkerweg met een incidentele subsidie. Hartelijk dank!

Dit is een eerste stap naar zekerheid over de financiering van dit muzikale avontuur. We wachten met spanning op de reacties van andere fondsen die we hebben aangeschreven.

Intussen zijn we ook goed op streek met de crowdfunding. We zitten al bijna op 20% van het streefbedrag. Alle gulle gevers: hartelijk dank.

Wil je ons ook steunen via de crowdfunding? Graag: een klein bedrag is al zeer welkom. Kijk hier voor de interessante tegenprestaties.

Crowdfunding

Klinkerweg is een muzikaal avontuur in de 1,5-meter-samenleving. Om deze voorstelling mogelijk te maken zijn we gestart met een crowdfundingsactie bij Voor de Kunst.

Met een klein bedrag kun je het initiatief helpen. We hebben een aantal mooie tegenprestaties. Niet alleen kaartjes voor de voorstelling maar ook unieke beschilderde bakstenen die worden gebruikt in de voorstelling of een wandeling onder begeleiding van een kenner door het prachtige gebied rondom Zevenaar.

Kijk op onze projectpagina bij Voor de Kunst en geef gul!

Met musici op onderzoek

Componiste Eva Beunk werkt graag samen met de musici die haar compositie gaan uitvoeren. Om te onderzoeken welke klanken er mogelijk zijn en wat er wel en niet kan op hun instrument, ging ze langs bij Bram Boesschen Hospers en bij Sofie de Klerk.

Gewapend met extra inspiratie schrijft Eva nu weer verder aan Klinkerweg. Het middelste deel – een requiem – is al in een vergevorderd stadium.

Op locatiebezoek

Klinkerweg is een nieuwe productie van het team van Op Wacht. Toen de reprise van deze opera in Fort Pannerden niet door kon gaan vanwege de coronamaatregelen, is razendsnel het concept ontwikkeld voor een nieuwe voorstelling die wel aan de eisen voldoet. Componiste Eva Beunk werkt dit keer samen met scenografe Noa Helder.

Als locatie voor de nieuw voorstelling is gekozen voor de voormalige steenfabriek De Panoven in Zevenaar. In mei ging het team op locatiebezoek en aansluitend hebben Eva en Noa op het terrein het concept voor de voorstelling opgezet.

De voorstellingen vinden – als alles volgens plan verloopt – plaats in het weekend van 3 en 4 oktober.