Bram Boesschen Hospers

Bram Boesschen Hospers (Vriezenveen, 1995) begon op zijn zevende met klarinet spelen bij de plaatselijke harmonie, waar hij op zijn vijftiende ook de basklarinet leerde kennen. Hij is in 2020 afgestudeerd als (bas)klarinettist aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar hij studeerde bij  Rick Huls en Erik van Deuren.

Nadat hij meerdere malen in het Nationaal Jeugd Orkest speelde, werd hij in 2018 aangenomen bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso in Assen en heeft sinds 2020 gerempla├žeerd bij orkesten zoals het Nederlands Kamerorkest, Radio Filharmonisch Orkest en het Gelders Orkest.

Bram is erg gecharmeerd van moderne muziek: hij speelt regelmatig in het DoelenEnsemble en was deel van de groep solisten in de megaproductie ausLICHT, een samenwerking van het conservatorium, Holland Festival en Nationale Opera. Hij speelde solo-klarinet in de compositie Uit Weg van Eva Beunk.

Naast zijn studie aan het conservatorium heeft Bram een voorliefde voor de Oudheid: hij heeft aan de Universiteit Leiden een master Geschiedenis behaald.