Eva Beunk

Componist en trompettist Eva Beunk (1999) volgde de vooropleiding compositie aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten Arnhem. Sinds 2017 studeert zij compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze les heeft van Calliope Tsoupaki (componist des vaderlands) en Peter Adriaansz.

Eva wil met haar muziek grenzen verleggen, mensen verbinden en emoties losmaken. Haar meer recentere stukken zijn vaak een onderzoek naar de interactie tussen de uitvoerende muzikanten. Dat kwam onder andere goed naar voeren in het opera Op Wacht die september 2019 werd uitgevoerd in Fort Pannerden.

In 2013 kreeg Eva de Koninklijk conservatoriumprijs voor jonge componisten en in datzelfde jaar een aanmoedigingsprijs van het Prinses Christina Concours. Ze speelde bij een jongerenorkest van het Nederlands Blazers Ensemble (Jong NBE oost) en is in 2019 jurylid voor de jaarlijkse compositieopdracht voor jongeren van het NBE.

Fragment uit beoordeling van haar propedeuse-examen: “Eva is van nature nieuwsgierig en durft te experimenteren. De theatrale kant van muziek speelt een belangrijke rol in haar composities. Het werk heeft vaak een absurdistische kant die goed samengaat met haar onbevangenheid.”

Eva Beunk en Noa Helder werkten eerder samen aan de productie Ode aan het uitsterven.