Muzikanten gezocht

De voormalige steenoven De Panoven in Zevenaar is de inspirerende locatie voor Klinkerweg: een muzikale voorstelling in het eerste weekend van oktober 2020. Voor deze voorstelling zijn we op zoek naar avontuurlijke muzikanten die mee willen spelen. 

De makers van Klinkerweg hebben zich laten inspireren voor de sfeer van de historische locatie én door de huidige tijd. De voorstelling is geheel corona-proof.

Bijzondere combinatie van instrumenten

Aan de voorstelling doen 3 professionele musici mee op basklarinet, accordeon en lapsteelgitaar. 

Daarnaast vormen we een orkest van amateur-musici op bariton-saxofoons, trombones, hoorns, bes-klarinetten, es-klarinetten en slagwerkers.

Anders dan anders

De muziek van deze voorstelling wordt gecomponeerd door Eva Beunk. Zij studeert compositie aan het conservatorium van Den Haag. Vorig jaar maakte Eva de succesvolle locatievoorstelling Op Wacht in Fort Pannerden. Op www.opwacht.nl kun je zien en horen hoe dat was.

Eva houdt van muziek waarbij muzikanten op elkaar reageren en zo gezamenlijk hun klanken laten klinken. Dat is vaak spannend om te doen en inspirerend:

  • Je speelt geen muziek van begin tot eind onder leiding van een dirigent. Medemusici geven met signalen aan welk fragment je op welk moment moet spelen. 
  • Als muzikant zit je niet op een vaste plek in orkestopstelling. Je speelt op verschillende plekken van het terrein. Je klanken klinken tussen de klinkers en in de gangen van de oude steenoven.
  • Voor de slagwerkers is het extra bijzonder: zij spelen op materialen uit de steenfabriek. Lees hier meer informatie daarover.

Hoe dat allemaal in zijn werk gaat, legt Eva tijdens de repetities goed uit.

Doe je mee?

Dit is je kans om mee te doen aan een heel bijzondere voorstelling. 
Er is nog plek voor:
2 trombones, 2 bariton-saxen en slagwerkers.

Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

  • Je kunt aanwezig zijn op de repetitiedagen (zaterdag 12, 19 en 26 september van 9.30 tot 17.00 uur) en bij de optredens in het weekend van 3 en 4 oktober. De voorstelling wordt dan meerdere keren gespeeld.
  • Je kunt behoorlijk goed overweg met je instrument (speelniveau C of minstens 5 jaar ervaring). Je hebt niet altijd houvast aan de muzikant naast je, want die speelt misschien iets heel anders. 
  • Voor je deelname vragen we een bijdrage van 25 euro. Hiervoor krijg je: inspirerende repetities, een spectaculair optreedweekend en een ervaring om nooit meer te vergeten.

Samenstelling orkest

Er is een maximum aantal muzikanten dat kan meedoen aan deze voorstelling. Uit de aanmeldingen zullen we een evenwichtig orkest samenstellen. Mensen uit de directe omgeving van Zevenaar hebben voorrang. Verder letten we op je motivatie om mee te doen aan een voorstelling. Het is belangrijk dat je ervoor open staat om op verschillende manieren samen muziek te maken. En dat je het leuk en spannend vindt dat je aan het begin van een voorstelling nog niet helemaal precies weet hoe het einde van de voorstelling klinkt. 

Aanmelden

Wil je meedoen?
Stuur een e-mail naar producer Dick Hesselink: dick.hesselink@wxs.nl.

Zet in die mail:

  • naam, e-mail en telefoonnummer
  • instrument en speelniveau
  • of je alle repetities en voorstellingen mee kunt doen
  • je motivatie om muziek te maken die anders dan anders is

We laten je uiterlijk 1 september weten of je bent geselecteerd.

NB: We kampen met e-mail-problemen. Heb je na 23 augustus je aanmelding gemaild? Dan is dat (nog) niet bij ons aangekomen. Wil je je mail opnieuw sturen? Dat kan naar dick.hesselink@wxs.nl. Excuses voor het gedoe.

Meer weten?

Neem contact op met Dick Hesselink:                                              
06 21 91 16 90