Noa Helder

Noa Helder (2000) studeert sinds 2017 scenografie aan de Academie voor Theater en Dans (onderdeel van Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) in Amsterdam, nadat ze het gymnasium en de vooropleiding Art & Design aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Zwolle had afgerond. Met haar theatrale beelden wil zij waarheden combineren met verhalen en fantasieën, en persoonlijke subtiliteit met grootsheid.

In 2018 deed Noa de scenografie voor “Brand New”, een voorstelling waarmee de Academie voor Theater en Dans vertegenwoordigd was op het Festival Internacional  D’escoles De Teatre in Barcelona. In 2019 ontwierp en maakte zij het decor en de kostuums voor de opera “On Verra” voor het Opera Forward Festival in samenwerking met de Nationale Opera & Ballet.

Typering door samenwerkingspartner: “Noa beoefent een kwaliteit in haar werk die ik zou kenmerken als ‘klein maar waar’. Zij toont aan haar kijker een piepkleine hoeveelheid waarheid. Het werk gelooft ergens in, en deelt die energie met de kijker.”