Sofie de Klerk

De Nederlandse accordeoniste/theatermaakster Sofie de Klerk laat zich niet vangen door de grenzen van haar instrument; integendeel. Omdat een accordeon doorgaans niet in een orkest pas, schrijft de klassiek geschoolde de Klerk intense, verhalende performances met zang en spel rond haar prachtige instrument. Met het kleine orkest op haar schoot brengt ze je de mooiste liederen van grote namen als: Jacques Brel, Kurt Weill en Mozart.

Ze maakte een enorme indruk met haar afstudeervoorstelling ‘Nadezhda’ (2019) die plaats vond in het anatomisch theater van Rijksmuseum Boerhaave te Leiden. Dit kenmerkt ook het werk van Sofie, ze is altijd op zoek naar een bijzondere combinatie van muziek, theater en locatie.

Sofie speelde op verschillende festivals in verschillende settings zoals: Down the rabbit hole, Dag van de romantische muziek, Café theater festival, het Grachtenfestival en meer. Naast haar solo werk, werkt zij samen in verschillende combinaties waaronder: Pas de Cygne met Martijn Schrier, duo LaForla met Mattia Petrogalli (Bastrombone), Kroegopera met Jikke van der Velde (sopraan).

Voor meer informatie ga dan naar: www.sofiedeklerk.nl